Over Schepens
Kraanverhuur & Transport

Schepens Kraanverhuur & Transport B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houdt met het verhuur van mobiele telescoop- en torenkranen alsmede autolaadkraan- en dieplader transport. Vanuit de vestiging in Heeze-Leende (aan de A2 tussen Eindhoven en Maastricht) bedienen wij vooral bedrijven en particulieren in Noord-Brabant, Limburg en (noord) België. Ook voor verhuur van kraanwerk in de rest van Nederland kunt u bij ons terecht.

Hijs- en transportwerkzaamheden

Wij voeren hijs- en transportwerkzaamheden uit voor bedrijven in bouw en industrie alsmede voor particulieren. Voor de combinatie horizontaal- en verticaaltransport bent u bij Schepens Kraanverhuur & Transport B.V. aan het juiste adres.

Schepens Kraanverhuur en Transport

In 2006 is Schepens Kraanverhuur en Transport opgericht door overname van een Liebherr LTM 1030/2 van Jan Noten Kraanverhuur uit Leende. Vanaf 2006 is het bestaande klantenbestand met deze 35 tons telescoopkraan uitgebreid, waardoor er al snel vraag was naar een tweede telescoopkraan. 

In 2009 is er dan ook een nieuwe 40 tons Liebherr LTM 1040-2.1 geleverd. Na een aantal jaren was de 35 tons telescoopkraan aan vervanging toe en deze is dan ook in 2012 vervangen door een gebruikte 50 tons Liebherr LTM 1050-3.1. Om de vraag naar mobiele torenkranen op te vangen is er 2013 de eerste torenkraan aangeschaft. 

In 2015 is deze mobiele torenkraan vervangen door een nieuwe MTC AF38. De vraag naar mobiele torenkranen bleef toenemen en daarom is er in 2016 een 2e (gebruikte) MTC AF38 bij gekocht.

In 2018 is er een gebruikte bakwagen met 45 ton/meter autolaadkraan en bijhorende aanhanger aangeschaft zodat transport in eigen beheer kan worden uitgevoerd. Om de vraag naar grotere mobiele telescoopkranen op te vangen is er ook een nieuwe Liebherr LTM 1090-4.1 aangeschaft.

In 2019 is de oudste MTC AF38 vervangen door een nieuwe Liebherr MK88+. Deze 4-assige mobiele torenkraan heeft een gieklengte van 45 meter. Momenteel beschikt het bedrijf over drie mobiele telescoopkranen en twee mobiele torenkranen.